perjantai 20. huhtikuuta 2012

Persikka-rahkapiirakka

Tämän piirakan ohjeen löysin MarinKyökistä, kun googlettelin erilaisia ohjeita. Tämä näytti ja kuulosti niin hyvältä, että sitä piti kokeilla ja hyvää se olikin. Tätä on leivottu jo useamman kerran ja voin kyllä suositella lämpimästi.



Ohje:

Tällä ohjeella tulee piirasvuokaan sopiva annos (pellilliseen kaksikertainen annos)

Pohja:

125 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

Purkillinen säilyke persikoita
1 prk maitorahkaa (250g)
2 dl kermaa
3 kananmunaa
½ dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Tee näin: 

1. Valmista ensin pohja: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää joukkoon kananmuna ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
3. Taputtele taikina voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille. (tai pellille leivinpaperin päälle)
4. Tee sitten täyte: Kuutioi (tai soseuta) persikat ja levitä ne pohjan päälle.
5. Mittaa kulhoon muut täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos persikoiden päälle vuokaan.
6. Paista piirakkaa 200 asteissa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)