tiistai 30. lokakuuta 2012

Kinuskikakku

Minulta tilattiin juhliin kinuskikakkua oransseilla ruusuilla. Täyte toiveita ei ollut, kunhan ei olisi banaania. Päädyin sitten hedelmätäytteeseen.


Kakussa on pohjana vaalea 8 munan sokerikakkupohja. Täytteenä kermaa, appelsiinituorejuustoa ja säilykemandariineja murskattuna. Kostutukseen käytin mandariinien mehua. Reunoilla on tällä kertaa ihan oikeaa kermaa ja pinnalla siis kinuskia.

Kinuskin ohje:
(Tämä ohje riittää halkaisijaltaan 26cm kakun pinnalle)

3 dl kermaa
3 dl fariinisokeria

Tee näin:

1. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. 
2. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 20-30 minuuttia, kunnes kinuski on selvästi paksua.
3. Jäähdytä hieman ennen kakun päälle kumoamista. 

Lähikuvaa koristeista

Koristeet on tehty marsipaanista, jonka olen pastaväreillä värjännyt sopivan sävyiseksi. Ruusuissa on aavistus kultaista tomuväriä pinnalla ja lehdissä vihreää tomuväriä. 


1 kommentti:

  1. Kinuskikakku..takuuvarma hitti vaikka isänpäiväksi. Blogistani löytyy sinulle haaste jos kiinnostaa käyppä kurkkaamassa..

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa :)