torstai 19. huhtikuuta 2012

Banaani-suklaakakku

Tämä kakku oli oikein hyvää ja taikinasta voi tehdä myös muffinsseja. Kakku säilyy hyvänä useammankin päivän, kun säilyttää sitä jääkaapissa peitettynä. Tämä kakku kestää myös pakastusta.


Ohje:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2 dl flora vaniljaa
2-3 banaania
3 kananmunaa
1½ dl margariinia (sulatettuna)
reilusti suklaarouhetta (itse laitoin yhteensä 260g valkosuklaata ja tummaasuklaata) 

Kuorrutus:

1 dl kermaa
130 g tummaa suklaata
(lemun curdia sipaisu kakun pinnalle)

Tee näin:

1. Sulata ensin rasva ja anna sen jäähtyä. (Voit käyttää myös juoksevaa margariinia)
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten kaikki ainekset taikinan joukkoon hyvin sekoittaen. Banaanin voi muussata haarukalla.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1,8l) ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 50-60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassa ennen kumoamista.
4. Kuorrutteen valmistaminen: Lämmitä kerma kattilassa (ei tarvitse kiehua) ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää sitten sulanut suklaa kerman joukkoon ja sekoittele tasaiseksi.
5. Levitä jäähtyneen kakun pinnalle ohut kerros lemon curdia (tai muuta marmelaadia) ja kaada sitten kuorrute päälle. Tasoita kuorrute ja koristele halutessassi strösseleillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)