maanantai 2. huhtikuuta 2012

Paloautokakku

Minulta tilattiin 3-vuotta täyttävälle Lassille paloauto kakkua. Täyte toivomuksena oli jotain suklaista täytettä, vaikka mansikoilla, joten sellaista sitten laitettiin väliin. Pohjaa varten tein 8 munan vaalean sokerikakkupohjan, jonka jaoin kahtia ja paistoin kääretorttupohjina pellillä ne. Kostutuksena tuttuun tapaan maitoa.


Täytteen tein samalla tavalla, kun Einon ritiäiskakussa. 4 dl kermaa, 2 purkkia vaniljatuorejuustoa (200g/kpl) ja n. 200 g tummaa suklaata sulatettuna. Tähän lisäsin sitten 500 g pakastemansikoita, jotka olin sulattanut ja valuttanut niistä enimmät mehut pois.Täyte riitti hyvin 3 väliin tämän kokoiseen kakkuun.


Kuorrutus on marsipaania ja koristeet enimmäkseen sokerimassaa.


takana ja edessä olevat lamput on smarties karkkeja


renkaisiin ja ikkuinoihin käytin kick-patukoita niin ei tarvinnut alkaa värjäilemään marsipaania tai sokerimassaa mustaksi. Kick-patukoista saa ihan hyvän kaulittavan massan, kun niitä pehmittelee hetken aikaa. Lisäksi makukin on kohdallaan.


Mallia kakkuun katselin hieman netistä googlettamalla, mutta ihan omanlaisensa versio tästä kuitenkin tuli. Tämä oli ensimmäinen paloauto kakku, jonka koskaan olen tehnyt, mutta ei välttämättä jää viimeiseksi.

1 kommentti:

  1. Hieno kakku :) Ja kiitos kun jaoit muiden kanssa... tämä toimii mallina minun ensimmäiseen paloautokakkuuni :)

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa :)