4 dl kermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
n. 100 g tummaa suklaata
3 dl vadelmia
1. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto vaahdon joukkoon.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3.
Lisää sitten vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, ne kannattaa
valuttaa ensin. Tuoreet voi lisätä suoraan) ja sekoita varovasti
lusikalla, niin ettei vadelmat mene ihan mössöksi.
Tämä määrä riittää 8 munan kakkuun kahteen väliin!
Voikreemi:
500g suolatonta voita
250g sokeria
125g vettä
1. Mittaa
vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Jäähdytä sitten pakastimessa
tai jääkaapissa kylmäksi. Huom: seoksen pitää olla kylmää!
(huoneenlämpöinen ei käy)
2. Paloittele voi yleiskoneen kulhoon ja vatkaa sitä keskinopeudella lapavatkaimella n. 15-20 minuuttia
3.
Kaada voin joukkoon sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan hiljaisella
nopeudella sekoittaen. Jatka sitten vatkaamista vielä n. 15 minuuttia
keskinopeudella.
4.
Voikreemi säilyy huoneenlämössä kelmulla suojattuna tai kannellisessa
astiassa n. 2 viikkoa. Sitä voi valmistaa myös kreemiruusuja ja
maustettuna se sopii myös esim. mokkakreemikakun kuorrutteeksi.
lol
VastaaPoista