keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Ristiäiskakku





Täytteen ohje:

4 dl kermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
n. 100 g tummaa suklaata
3 dl vadelmia

1. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto vaahdon joukkoon.
2. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää sitten vadelmat (jos käytät pakastevadelmia, ne kannattaa valuttaa ensin. Tuoreet voi lisätä suoraan) ja sekoita varovasti lusikalla, niin ettei vadelmat mene ihan mössöksi.
Tämä määrä riittää 8 munan kakkuun kahteen väliin!

Voikreemi:
500g suolatonta voita
250g sokeria
125g vettä
1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta seos. Jäähdytä sitten pakastimessa tai jääkaapissa kylmäksi. Huom: seoksen pitää olla kylmää! (huoneenlämpöinen ei käy)
2. Paloittele voi yleiskoneen kulhoon ja vatkaa sitä keskinopeudella lapavatkaimella n. 15-20 minuuttia
3. Kaada voin joukkoon sokeriliemi ohuena nauhana koko ajan hiljaisella nopeudella sekoittaen. Jatka sitten vatkaamista vielä n. 15 minuuttia keskinopeudella.
4. Voikreemi säilyy huoneenlämössä kelmulla suojattuna tai kannellisessa astiassa n. 2 viikkoa. Sitä voi valmistaa myös kreemiruusuja ja maustettuna se sopii myös esim. mokkakreemikakun kuorrutteeksi.

1 kommentti:

Pienikin kommentti ilahduttaa :)