keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Rahkainen omenapiirakka

Uudessa Valion ruokalehtisessä oli Luumupiirakan ohje, jota äitini oli testannut vaihtamalla luumut omenoihin. Oli kuulemma tullut tosi hyvä piirakka... tarvitseeko sanoa enempää? Sain vielä äidin puutarhasta aitoja luomu omppuja, joten ei muuta, kun leipomaan.


Ohje:

Pohja:

100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kauralaseitä (tai jotain muita leseitä)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

150 g omenoita (3-4kpl)
2 prk rahkaa (á 200g) (esim. vanilja tai tiramisurahkaa)
1 prk (a´200g) kermaviiliä (tai kermaa)
1 kananmuna (jos käytät kermaa niin 2 kananmunaa)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 tl kanelia)

Tee näin:

Pohja:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita joukkoon kananmuna.
3. Lisää kuivat aineet seoksena joukkoon.
4. Taputtele taikina piirakkavuoan ( halkaisija 27cm) pohjalle ja reunoille.

Täyte:

1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi siivuiksi. 
2. Levitä rahkat piirakkapohjan päälle.
3. Lisää päälle omenalohkot.
4. Sekoita kermaviilin joukkoon kananmuna, sokerit ja kaneli. (jos käytät kermaviilin tilalla kermaa, laita silloin 2 kananmunaa)
5. Kaada kermaviiliseos omenalohkojen päälle.
6. Paista 175 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)