perjantai 21. syyskuuta 2012

Syksyinen syntymäpäiväkakku

Minulta tilattiin 60-vuotis päiväänsä juhlivalle miehelle kakku. Toiveena oli suklaakakku vadelmamoussella ja jotain syksyistä koristelua. Kerrottiin vielä sankarin ihastelevan kovasti punaisena hehkuvia pihlajia, joten siitä se idea sitten lähti.

Tämmöinen siitä sitten syntyi

Pohjana tässä 8 munan pohja, jonka jauhoista osan korvasin tummalla kaakaojauheella. Kostutukseen käytin tuttuun tapaani laktoositonta maitojuomaa ihan sellaisenaan ilman sokereita, vaikka tähän olisi varmasti hyvin sopinut vaniljasokerilla makeutettu maito. Välissä on siis vadelmamoussea, jonka tein niin, että vaahdotin ensin purkin flora vispiä ja sen joukkoon lisäsin purkillisen sunnuntain vaniljatuorejuustoa. Sitten 250g vadelmia ja sokeria. (Ulkomaiset pakastevadelmat täytyy kuumentaa vähintään 2 minuutin ajan yli 90 asteen lämmössä listeriariskin vuoksi) 
Pinnalla on siis suklaaganache ja pursotukset ovat flora vispiä. Flora vispiä vaahdotin puolitoista purkkia ja pikkuisen sitä jäi. Kaikki koristeet ovat marsipaania. 

Suklaaganchen ohje:

130 g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Tee näin:

1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. 
2. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna se. Elä kuumenna kiehuvaksi asti, mutta kuitenkin reilusti lämpimäksi. Ota kattila pois liedeltä.
3. Kaada sitten suklaasula kerman joukkoon ja sekoita kunnes seos on tasaista. Tässä vaiheessa voit laittaa kattilan hellan jälkilämpöön helpottaaksesi suklaan sekoittumista kerman joukkoon.
4. Sekoittele hieman, että seos vähän jähtyy ja kaada sitten kakun pinnalle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin jähmettymään. 
5. Mikäli haluat kuorruttaa myös reunat suklaalla, ohje on syytä tehdä puolitoistakertaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)