keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Mustanpekan tomaatti sipuli piirakka

Bongasin tämän ohjeen aikoinaan Kinuskikissan blogista ja jokusen kerran tätä on tullut tehtyä sen jälkeen. On se vaan niin hyvää. Juuri oivallinen suolainen iltapala piirakka.


Ohje:

Pohja:

3 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl emmental juustoraastetta
150 g margariinia
½ dl vettä

Täyte:

150 g punaista pestoa (itse tykkään vihreästä pestosta enemmän)
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 shalottisipulia (keltasipulikin käy)
n. 250 g kirsikkatomaatteja
½ ruukkua basilikaa
100 g mustapekka juustoa (koko paketti)

Tee näin:

1. Valmista pohja ensin: Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään.
2. Lisää paloiteltu rasva ja nypi seos ryynimäiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi.
3. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
4. Sekoita pesto ja tuorejuusto keskenään ja levitä pohjan päälle.
5. Kuori ja pieni sipulit ja esikypsennä niitä mikrossa n. 500W teholla 5 minuuttia. 
6. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Levitä sitten sipulit ja tomaatit tasaisesti piirakkapohjan päälle.
7. Revi päälle basilikan lehtiä.
8. Pilko mustapekka juusto pieniksi kuutioiksi ja ripottele tasaisesti piirakan päälle.
9. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun juustopalat ovat saaneet väriä. (itse unohdin tämän piirakan kohdalla foliot kaappiin ja pinta pääsi hieman ottamaan väriä) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)