Tämmöisiä niistä sitten tuli
Täytteenä kaikissa kakuissa on kotimaisia mansikoita, kermaa ja vaniljatuorejuustoa. Niin ja tietysti pikkuisen sokeria. Mansikoita on reilusti ihan vain paloina täytteen joukossa. Kermaa 6dl ja sunnuntain vaniljatuorejuustoa 3prk (à 200g) ja tuosta määrästä sain kaikkiin kakkuihin kahteen väliin täytteen. Kostutuksena käytin tuttuun tapaan maitoa.
Tässä vielä lähikuvaa koristeista
Päällinen on flora vispiä. Liljat on tehty vaahtokarkin makuisesta kaulintamassasta, samoin risti. Lehdet on marsipaania ja ristin ketju on tehty pinistä hopeakuulista. Liljoihin tomuttelin pikkuisen vihreää ja keltaista tomuväriä, etteivät nyt aivan puhtaan valkoisia olleet. Heteet on tehty riisinuudelin pätkistä ja päihin tippa suklaata. Ristin töpsyttelin hopeisella tomuvärillä ja muutoin ne ovat ihan omaa käsialaa, kun en ristimuottia omista.
Lähikuvaa liljoista
Tuo kaulintamassa osottautui sangen loistavaksi keksinnöksi. En ollut sitä aikaisemmin kokeillut, vaan kannattipa kokeilla. Kesähelteestä ja kosteasta ilmanalasta huolimatta massa toimi moitteettomasti ja sitä oli helppo käsitellä. Liljat tein muotilla ja kuivatin foliokupeissa. Kukat kuivuivat todella nopeasti muotoonsa eivätkä sulaneet kakun päälle heti. Sen sijaan marsipaanilehdet alkoivat välittömästi ottaa kakusta kosteutta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pienikin kommentti ilahduttaa :)