sunnuntai 5. elokuuta 2012

Lusikkaleivät

Näitä klassikko pikkuleipiä tein samaisiin rippijuhliin, joihin meni konfirmaatiokakutkin. Lusikkaleipiä tilattiin sata kappaletta, joten pikkuisen värkkäämistä oli perjantai-illan ratoksi. Tämän ohjeen sain äidiltäni ja tällä ohjeella tulee noin 50kpl valmiita lusikkaleipiä, riippuen tietysti lusikan koosta.



Ohje:

200 g voita
1½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Tee näin:

1. Sulata voi kattilassa ja anna sitten sen kiehua hyvin miedolla lämmöllä noin 4-5 minuuttia kunnes vaahto alkaa laskea ja voi muuttua kullan ruskeaksi.
2. Sekoita sokeri voin joukkoon ja anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten voi-sokeriseoksen joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
4. Painele taikina soikean lusikan pesään ja vedä sitten pikkuleipä pellille kupera puoli ylöspäin.
5. Paista pikkuleipiä uunin keskiritilätasolla 175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
6. Vedä leivinpaperi pelliltä pöydälle varovasti ja anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa.
7. Täytä jäähtyneet pikkuleivät marmeladilla tai hillolla ja kierittele ne sokerissa.
Huom! Käsittele lusikkaleipiä varoen, sillä ne ovat erittäin hauraita.

1 kommentti:

  1. Lusikkaleivät ovat niin perinteisiä juhlissa :) Itsekin tein juuri siskon rippijuhliin herrasväen leipiä.

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa :)