maanantai 12. marraskuuta 2012

Isänpäiväkakku

Tänä vuonna sain ensimmäistä kertaa tehdä lapseni isälle isänpäiväkakkua. Toki olen omalleni tehnyt monia kertoja, mutta nyt meillä oli sitten oman perheen kesken ensimmäinen isänpäivä. Tehtiin poitsun kanssa yhdessä isille kakku. Idea mulla oli jo valmiina, mutta toteutuksessa oli kyllä pikkaisen puutteita. Mulla ei siis käynyt mielessäkään, että elintarvikeväriä vois olla meissä molemmissa ihan joka puolella sen maalaussession jälkeen. Ja miten sen värin pois saaminen olikin vaikeaa! Lapsen mielestä oli erityisen hauskaa maistella niitä sinisiä ja vihreitä kätösiä ja sotkea siinä samalla koko naama sinisen-vihertävän kukertavaksi. Suosittelen maalaamaan niitä käden kuvia mielummin suklaalla, se sentään lähtee pesussa pois :)



Kakkupohjana on vaalea 4 munan sokerikakkupohja. Täytteenä tässä on lakka-kinuskitäyte. Päällä sokerimassa levy, johon siis painettu elintarvikeväreillä lapsen käden kuvia. Reunat ja pursotukset flora vispiä. Koristeet suklaata. Reunoilla lisäksi paahdettuja mantelilastuja.

Pohjan ohje:

4 kananmunaa
140 g sokeria
140 g vehnäjauhoja

Tee näin:

1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on sopivan kuohkeaa, kun vispilällä tehty kuvio pysyy vaahdon pinnalla.
2. Lisää jauhot taikinan joukkoon siivilän läpi. Sekoita varovasti käsin jauhot kunnolla vaahdon joukkoon.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (tai leivinpaperilla vuorattuun) kakkuvuokaan. 
4. Paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. 

Kinuskin ohje:

1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa

Tee näin:

1. Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele välillä. Anna kinuskin kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes se on paksua. 
3. Jos laitat kinuskia vain kakun väliin, sitä ei tarvitse keittää. Palkkä parin minuutin kiehautus riittää.
4. Kakun väliin laitettava kinuski vaahdotetaan ja vaahdotusta varten kinuski pitää jäähdyttää kunnolla jääkaappikylmäksi, muuten se ei vaahtoudu. Kinuski kannattaakin keittää jo edellisenä päivänä.
5. Jos laitat kinuskia kakun pinnalle, keitä noin 30 minuuttia ja anna sen jälkeen jäähtyä hetki ennen, kuin kaadat kinuskin kakun pinnalle. 

Lakkakinuskitäyte ohje:

1 dl kermaa
annos kinuskia (yllä mainitulla suhteella)
3 dl lakkoja

Tee näin: 

1. Vaahdota ensin kerma vaahdoksi.
2. Sen jälkeen voit vaahdottaa samoilla vispilöillä kinuskin vaahdoksi ja yhdistää vaahdot. Sekoita kunnolla keskenään sekaisin.
3. Lisää lakat joukkoon ja sekoita lusikalla.
4. Tästä täytteestä riittää 4 munan kakun kahteen väliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)