keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Toscapiirakka

Teki ihan hirveästi mieli toscapiirakkaa, joten ei muuta kun tuumasta toimeen. Tämä ohje löytyy vanhasta blogistani myöskin, mutta nyt saan sen sitten tännekin uuden kuvan kera.


Ohje:

Pohja:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl kermaa/maitoa
100 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta

Tosca:

150 g voita
150 g sokeria ( n. 1 3/4 dl)
150 g mantelilastuja
6 rkl kermaa/maitoa
4 rkl vehnäjauhoja

Tee näin:

1. Valmista ensin pohja.
2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe.
5. Lisää vaahdon joukkoon ensin rasva ja sitten kerma/maito. Lisää lopuksi jauhot ja sekoita taikinaa vain sen verran, että se on kunnolla sekoittunut.
6. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 15-20 minuttia 200 asteessa.
7. Valmista sillä aikaa tosca.
8. Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan.
9. Keitä toscaa noin 10-15 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes se kiehahtaa.
10. Ota piirakka uunista ja kaada tosca päälle. Levitä tasaiseksi kerrokseksi.
11. Jatka sitten vielä paistamista noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute saa hieman väriä.

Huom! Itse pidän runsaasta kuorrutteesta ja olenkin tehnyt toscan kaksin kertaisena pellilliseen. Tuolla ohjeella tulee sivistynyt hieman ohuempi kerros :)

1 kommentti:

Pienikin kommentti ilahduttaa :)